DISTILLATION AND SCENT AS A MONUMENT FOR HASSELT

Olfactory Art Exhibition
 Event Finished
 
0
Date: Tuesday, 14 October 2014 11:00

City: Hasselt, Belgium

In de tweede tentoonstelling ‘Distillation and scent as a monument for Hasselt’ staat het distillatieproces centraal en wordt één dag een ‘geur’ als monument voor Hasselt voorgesteld. Deze tentoonstelling is een samenwerking met het Jenevermuseum. Geur wordt hier als identiteit van een stad voorgesteld net zoals vele steden herkenbaar zijn door hun architectuur, zou men steden ook kunnen typeren door een geur.

Museumstoker Jan Kempeneers van het Jenevermuseum in Hasselt distilleert doorheen de tentoonstelling verschillende kruiden. 

Peter de Cupere en Jan Kempeneers creëren samen een geur voor Hasselt. Men kan deze samenwerking live gaan bekijken en ruiken in 'The Olfactory'. De samengestelde geur wordt uiteindelijk voorgesteld in het werk 'Drop Perfume'. Drop Perfume is een concept waarbij geur als een monument van een stad wordt voorgesteld. Peter de Cupere creëerde het concept voor de tentoonstelling 'Dots' van curator Stef Van Bellingen in St.-Niklaas in 2006. Uit een kraantje uit de muur komt het parfum van de stad. In de tentoonstelling ‘Distillation and scent as a monument for Hasselt’ wordt de maquette en de ontwerptekening opnieuw tentoongesteld.

 

jenevermuseum-logo

Drop Perfume © Peter de Cupere 2006

 

 

 

Address
Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt, Belgium

 

Map


 

All Dates


  • Tuesday, 14 October 2014 11:00 - 17:00

Powered by iCagenda

FaLang translation system by Faboba